Pulykahúsleves cérnametélttel recept

Pulykahúsleves

Hozzávalók a pulykahúsleveshez:

  • 2 db pulykacomb
  • 6 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél db zeller
  • tv paprika
  • fekete bors
  • 1 babérlevél
  • petrezselyem
  • 1 zacskó cérnametélt

A pulykahúsleves elkészítése:

  1. A pulykacombokat alaposan megmossuk, majd egy nagy lábosba helyezzük, amit felengedünk vízzel és kis lángon főzzük.
  2. A paprikát megmossuk, csumátlanítjuk, magtalanítjuk, majd hosszában félbevágjuk. Ezután bedobjuk a pulyka mellé a levesbe.
  3. A többi zöldséget meghámozzuk, a répákat félbevágjuk, majd a fél darab répákat méretüktől függően három, vagy négy darabra vágjuk. Ezeket a zöldségeket és a fokhagymát is bedobjuk a levesbe.
  4. A fennmaradó hozzávalók következnek: a levest ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és babérlevéllel.
  5. Amíg a levesünk fő, elkészítjük a tésztát: egy kisebb lábosba vizet forralunk, majd beletesszük a cérnametéltet főni. Amikor megpuhul (kb. 1 perc!), a levest tésztaszűrővel leszűrjük.
  6. Kb. 2 óra múlva, amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, a levest levesszük a tűzről, és kivesszük belőle a húst és a zöldségeket.
  7. Az aranyszínű húslevest a cérnametéltre szedjük, mellé külön tálban tálaljuk a zöldséget és a pulykahúst.

Pulykahúsleves kutyáknak:

A zöldség és húslevesek bátran adhatóak kutyáknak, de ügyeljünk az adagra és a távolítsuk el a levesből a csontokat, mielőtt azt kutyánk elé helyezzük! A sok leves belefetyelése előrehozott sétával, rosszabb esetben kisebb „balesettel” járhat. Ha levest adunk az ebnek, érdemes azt még a déli órákban megtenni, estére vacsorára nem ajánlott a kutyának a szükséges ivóvízen felül túl sok folyadékot fogyasztani! A legszerencsésebb, ha a száraztápot a kutya méretétől függően kb. 1-2 dl levesbe keverjük, emellett kaphat a főtt zöldségből is egy keveset a kutyus!

Oszd meg!

Kapcsolódó receptek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .