Hogyan tisztítsuk meg ebünk pofiját evés után?

Kisgyermekünk esetében – még ha néha küzdelmesen is – 1-2 nedves szalvétával megoldjuk a száj szélén (és az arc egyéb területein elterült) ételmaradványok eltakarítását étkezés után. Ebünknél azonban nem ilyen egyszerű a helyzet. Ha szaftos kutyakonzervet fogyasztott éppen, vagy a házi készítésű húslevesből adtunk neki egy tálkányit, akkor a szalvéta nem sokat segít…

Ebünk jót lakmározott, és elégedetten a nappaliban található szőnyeg felé veszi az irányt… Mi az, amit ilyenkor tehetünk azután, hogy kutyánkat visszatereltük a konyhába vagy be a fürdőszobába?

Kutya evés után
Vajon mit ehetett a kutyus?

Nedvesítsünk meg egy pamut törölközőt, és óvatosan tisztítsuk meg vele kutyánk arcát. (Ügyeljünk rá, hogy a folyadék ne kerüljön kedvencünk szemébe!) Ha eltávolítottuk az ételmaradványokat, utána töröljük át kutyánk arcát egy száraz törölközővel.

Az alábbi videó egy szakembertől származik, aki a kutyusa komplett fürdetését mutatja be, ám a 9. perctől látható az arc tisztítása:

2. Amennyiben ebünk zsíros ételt kapott, és a natúr víz nem tisztítja meg a „szakállat”, akkor vessük be a vegyszermentes kutyasamponunkat. Néhány cseppet tegyünk egy kis tálba, majd hígítsunk fel. Egy kis marék kutyasamponos vizet vigyünk fel kutyusunk szakállára, majd alaposan dolgozzuk el rajta, miközben megpróbáljuk az összes maradványt eltávolítani. (Ha szükséges, fésüljük át a szőrt, hogy minden ételdarab távozzon.) Ezután tiszta vízzel mossuk le ebünk arcát, majd töröljük át száraz törölközővel. Most már készen áll a sziesztára, a lakás – szinte – bármely részén.

Alvó kutya vacsora után
Vacsi után jól esik a pihenés
Oszd meg!

Kapcsolódó receptek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .