Epres keksztorta mindössze öt hozzávalóból

Epres sütemény

Most a világ legegyszerűbb sütijét szeretnénk megmutatni nektek. Eredetileg az alábbi recept tetszett meg, ezt szerettük volna elkészíteni, de az utóbbi időben szinte minden süteményünk kakaóval készült, ezért most szabadságra küldtük a kakaót. Valahogy azonnal az eper jutott az eszünkbe, így elkészült az anyósok süteményeit megszégyenítő, nagyon finom epres keksztorta, ami annak ellenére, hogy mindössze öt hozzávalóból készül, nagyon finom, és puha, mintha csak piskótából készült volna! Aki édesebben szereti, készítse ízlése szerint több szörppel! Szerénytelenség nélkül 5 csillagot érdemel!

Hozzávalók az epres keksz süteményhez (1 őzgerinc formához):

  1. kb. fél zacskó négyzet alakú háztartási keksz (250 g)
  2. egy nagy vödrös tejföl, 20%-os (kb. 700 g)
  3. 13 ek szamóca szörp (Pölöskei)
  4. 3 csomag vaníliás cukor
  5. 1 ek virágméz

Az epres keksztorta elkészítése:

  1. A tejfölt egy tálba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a szörpöt, a mézet és a vaníliás cukrot.
  3. Az őzgerinc forma alját kiburkoljuk egy sor háztartási keksszel.
  4. A keksz sor tetejét bekenjük az elkészült epres krémünkkel.
  5. Újabb keksz sor következik, amit ismét krémmel kenünk be. Ezt ismételjük addig, amíg valamelyik hozzávaló el nem fogy. A sütemény tetejére krém kerüljön!
  6. A sütemény tetejét megszórhatjuk bármivel, ami van otthon: pl. darált dió, tortadara, kókuszreszelék, csokireszelék.
Egy falat epres keksztorta
Egy falat a kutyának

Epres-kekszes kutyáknak

Leszámítva, hogy ebben a süteményben van cukor és szamócaszörp, a többi hozzávaló nem tabu a kutyusok számára. A tejfölt bátran lefetyelheti az eb, a háztartási keksszel sincs különösebb probléma, és a méz is jótékony a számára. A szörp és a vaníliás cukor nem kutyának való, de ezúttal kivételt tehetünk, és kaphat ő is egy-egy falatot a süteményből.

Tudtad-e?!

A régi, hagyományosan készült tejföl a csuporban elrakott tejnek a föle volt. A mai tejföl tejszínből, vagy tej és vaj keverékéből készül, amit beoltanak tejsav-baktériumkultúrával. Tejfölt egyébként nem igazán használnak más országok népei, ők főként a tejszínt és a joghurtot részesítik előnyben. Pedig a tejföl nem csak egy jó csirkepaprikás, vagy rakott krumpli hozzávalójaként fenomenális, a gasztronómián túl is használják jótékony hatását. Egyes hagyományok szerint többek között leégésre is alkalmas, mert megnyugtatja és hűti a felhevült, égő bőrt.

Oszd meg!

Kapcsolódó receptek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .