Almás pite hozzávalói
- 3-4 db alma
- 160 g margarin
- 300 g rétesliszt
- 300 g kristálycukor
- 3 tojás
- fél bögre tej (2.8%)
- 1 tasak vanílincukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
Almás pite elkészítése
- A meghámozott, 4 gerezdekre vágott almákat citromos vízbe rakjuk, amíg a tésztát elkészítjük.
- A száraz hozzávalókat (cukor, vaníliás cukor, sütőpor,fahéj) egy tálba öntjük, a liszt legyen az utolsó, mert azt szita segítségével érdemes hozzászitálni. Keverjük össze a száraz hozzávalókat!
- Most jöhetnek a nedves hozzávalók: margarin, tojás, tej. Az egészet egy híg masszává keverjük.
- A kész tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.
- Az alma gerezdeket ízlés szerint feldaraboljuk: nem baj, ha nagy darabjaink maradnak, nem szükséges reszelni!
- Az almadarabkákat a tortaformába borítjuk, a tészta tetejére, majd villával belenyomkodjuk őket a tésztába. (Hadd törjön az alma!) Ezt a műveletet addig végezzük, amíg a tészta az összes almát belepi.
- A nyers almáspitét előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 30 percig 180 fokon sütjük.
- Az illata fennséges, a kutyánk konyha körüli téblábolása már arról árulkodik, hogy a sütemény nemsokára kész!
- De valójában akkor van kész, ha a sütemény teteje megpirul, ill. ha a tészta nem ragad rá a fogpiszkálóra.
Nagyon egyszerűnek tűnik! Melyik finomabb? Ez, vagy a klasszikus almáspite?