Almás pite recept másképp (nagyon egyszerű!)

Almás pite szelet

Almás pite hozzávalói

  • 3-4 db alma
  • 160 g margarin
  • 300 g rétesliszt
  • 300 g kristálycukor
  • 3 tojás
  • fél bögre tej (2.8%)
  • 1 tasak vanílincukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál fahéj

Almás pite elkészítése

  1. A meghámozott, 4 gerezdekre vágott almákat citromos vízbe rakjuk, amíg a tésztát elkészítjük.
  2. A száraz hozzávalókat (cukor, vaníliás cukor, sütőpor,fahéj) egy tálba öntjük, a liszt legyen az utolsó, mert azt szita segítségével érdemes hozzászitálni. Keverjük össze a száraz hozzávalókat!
  3. Most jöhetnek a nedves hozzávalók: margarin, tojás, tej. Az egészet egy híg masszává keverjük.
  4. A kész tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.
  5. Az alma gerezdeket ízlés szerint feldaraboljuk: nem baj, ha nagy darabjaink maradnak, nem szükséges reszelni!
  6. Az almadarabkákat a tortaformába borítjuk, a tészta tetejére, majd villával belenyomkodjuk őket a tésztába. (Hadd törjön az alma!) Ezt a műveletet addig végezzük, amíg a tészta az összes almát belepi.
  7. A nyers almáspitét előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 30 percig 180 fokon sütjük.
  8. Az illata fennséges, a kutyánk konyha körüli téblábolása már arról árulkodik, hogy a sütemény nemsokára kész!
  9. De valójában akkor van kész, ha a sütemény teteje megpirul, ill. ha a tészta nem ragad rá a fogpiszkálóra.
Oszd meg!

Kapcsolódó receptek

One Thought to “Almás pite recept másképp (nagyon egyszerű!)”

  1. Móni

    Nagyon egyszerűnek tűnik! Melyik finomabb? Ez, vagy a klasszikus almáspite?

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .