A „Csirkés leves ala Leyla” hozzávalói:
- (olaj, hagyma, pirospaprika)
- csirkemell,
- sárgarépa,
- fehérrépa,
- zeller,
- brokkoli,
- tejszín
A csirkés leves ala Leyla elkészítése:
- A levest magunknak teszem fel: hagymát megpirítom 1-2 evőkanál olajon, amíg pirul a csirkemellet elkockázom, majd egy kevés pirospaprika és a paprikás hagymához teszem a húst.
- Ha kérgesre sült, elkülönítek Leylának pár kocka csirkehúsit, amit felöntök egy kevés vízzel. Ennek azért van jelentősége, mert neki nem fűszerezem a levesét, csak nagyon kicsit sózom.
- Majd forrás után beleteszem a zöldségeket, néha egy kis brokkolit is vagy amit találok otthon. Egyedül burgonyát nem!
- Teszek bele egy kevés tésztát (vagy rizst). Ne főzzük szét, elég 10 perc az újraforrástól. Kevés tejszín és kész!
Természetesen főzhetjük neki hagyma és pirospaprika nélkül is, de ő így szereti. :)