Csirkés leves ala Leyla

A „Csirkés leves ala Leyla” hozzávalói:

  • (olaj, hagyma, pirospaprika)
  • csirkemell,
  • sárgarépa,
  • fehérrépa,
  • zeller,
  • brokkoli,
  • tejszín

A csirkés leves ala Leyla  elkészítése:

  1. A levest magunknak teszem fel: hagymát megpirítom 1-2 evőkanál olajon, amíg pirul a csirkemellet elkockázom, majd egy kevés pirospaprika és a paprikás hagymához teszem a húst.
  2. Ha kérgesre sült, elkülönítek Leylának pár kocka csirkehúsit, amit felöntök egy kevés vízzel. Ennek azért van jelentősége, mert neki nem fűszerezem a levesét, csak nagyon kicsit sózom.
  3. Majd forrás után beleteszem a zöldségeket, néha egy kis brokkolit is vagy amit találok otthon. Egyedül burgonyát nem!
  4. Teszek bele egy kevés tésztát (vagy rizst). Ne főzzük szét, elég 10 perc az újraforrástól. Kevés tejszín és kész!

Természetesen főzhetjük neki hagyma és pirospaprika nélkül is, de ő így szereti. :)

Oszd meg!

Kapcsolódó receptek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .