Sokan nem is gondolnák, hogy a hamburger eredete nem Amerikában, hanem Németországban keresendő. A kenyérszeletek közé helyezett hús, avagy a szendvics elnevezés a brit John Montagu nevéhez fűződik. John Montagu Sandwich város negyedik grófja volt, aki olyan szenvedéllyel játszotta a kártyajátékokat…
TovábbSütemények ízelítő
Hogyan tisztítsuk meg ebünk pofiját evés után?
Kisgyermekünk esetében – még ha néha küzdelmesen is – 1-2 nedves szalvétával megoldjuk a száj szélén (és az arc egyéb területein elterült) ételmaradványok eltakarítását étkezés után. Ebünknél azonban nem ilyen egyszerű a helyzet. Ha szaftos kutyakonzervet fogyasztott éppen…
TovábbBenike paleo vacsorája
Benike „paleo vacsija”. Csirkemell, répa és brokkoli.
TovábbEpres keksztorta mindössze öt hozzávalóból
Most a világ legegyszerűbb édességét szeretnénk megmutatni nektek. Eredetileg az alábbi recept tetszett meg, ezt szerettük volna elkészíteni, de az utóbbi időben szinte minden süteményünk kakaóval készült, ezért most szabadságra küldtük a kakaót. Valahogy azonnal az eper jutott az eszünkbe…
TovábbMogyorós csoki házilag
Amikor nincs otthon csokoládé, semmi pánik, hiszen mi magunk is tudunk készíteni! Az erdélyi házicsoki mintájára csupán tejpor és kakaópor kell hozzá, az édességét cukorral szabályozhatjuk, az ízesítését pedig csonthéjas gyümölcsökkel. A dió, a mandula mind mind nagyszerű ízesítése lehet a házi csokoládénak…
TovábbGyors, nem zsíros vendégváró házi lángos
Olyan lángost szerettünk volna, ami kisütés után nem tocsog az olajtól. Ez a tészta nem szívja magába az olajat, de a lángos megfordításához használjunk húscsipeszt, úgy tutira nem lesz olajos. Fokhagyma lével megkenve, sajtos-tejfölösen, illetve kapros-tejfölösen nagyon finom!
TovábbCsokis süti őzgerinc formában sütve
Ez egy alap csokis süti, amit őzgerincben sütve, csokimázzal csináltam. Nincs külön neve igazán. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a csokit, mert ha jól van elkészítve, ennek a sütinek a belseje is telis-tele van csokoládéval!
TovábbEnnivaló kutyáknak ellentmondani
Egy kiskutya befogadásakor időben le kell szögezni bizonyos szabályokat. Meg kell tanítanunk neki, hogy mit szabad és mit nem. Ha már az elején engedékenyek vagyunk, a négylábú hamar elkanászodik és a fejünkre nő. Szó mi szó, a kutya nevelésében a legnehezebb feladat saját magunknak megtanítani…
TovábbLazac steak párolt brokkolival
A lazac önmagában is nagyon ízletes étel, így nincs szükség hozzá komolyabb fűszerezésre. A citrommal azonban kiemeli az egyébként is nagyon finom ízét. Azoknak is érdemes megkóstolni, akik a halat nem eszik meg, mert a lazac hús az egyetlen vörös színű hússal rendelkező hal, ennél fogva íze is nagyban eltér a többi halétól…
TovábbParadicsomos nyúlpörkölt zabpehellyel dúsítva
Elkészítettük a „húsvéti nyuszit”. Igaz, nem csokiból van, még csak nem is kakaómasszából, de így legalább kutyával is kóstoltatható, és megfelelő mennyiségben kevésbé hizlal, mint a csokoládé, mégis tápláló…
TovábbMit adjunk enni a kutyánknak?
Nekünk, gazdiknak számos olyan kérdésünk van, ami megválaszolatlan, és csak a gyakran téves, – Interneten olvasott válaszokra támaszkodhatunk. Ezen olvasottak a kutyafuttatóban, avagy a szomszédtól, esetleg az állatorvostól hallottakkal egészülnek ki, melyek mindegyikéhez a magunk tapasztalatait is hozzáadva döntünk…
TovábbIllatos húsvéti foszlós, fonott kalács
Húsvétra készítettük ezt a finom kalácsot, amit mézzel és eperdzsemmel fogyasztunk. Vacsorára már természetesen sonkával és tojással fogjuk fogyasztani a húsvéti kalácsot. Akinek van egy kis fantáziája, a kalácsba bele is lehet sütni a különböző finomságokat, pl. a sonkát, tojást, vagy édesszájúaknak a sütésálló dzsemet…
Tovább