Mire való a jutalomfalat?!

Baconos kutyakeksz

Beigli nem sok édességet kapott életében, de tudva azt, hogy a csokoládé mérgező lehet a kutyák számára, még inkább odafigyelünk az etetésére, és a nasikra. Ma már ember legyen a talpán, aki meg tudja ítélni, mi jó és mi rossz a kutyának, vagy akár a gazdájának, hiszen nap mint nap újabb termék sorsa pecsételődik meg egy-egy szakvélemény alapján, vagy a konkurencia által indított lejárató kampány okán.

Bárhogy legyen is, mi mindig az arany középútra esküszünk. Úgy gondoljuk, az a legbiztosabb, ha „mindenből csak módjával” fogyasztunk, akár rólunk van szó, akár a négylábúról. Az egészséges táplálkozás alapja, hogy változatosan étkezzünk.

Baconos kutyakeksz

Annyi álhír után az ember már belefásul abba, hogy folyton arra figyeljen, miben van E621, vagy más E-betűs összetevő, ezért olykor hajlamosak vagyunk „elfelejteni” megnézni, mit ír a csomagolás. Persze ha magunkra néha nem fordítunk kellő időt, azért a kutyánknak mindig a legjobbat kell akarnunk, hiszen ő nem tud magának vásárolni, az ő étrendjéért mi vagyunk a felelősek!

Oldalunkon gyakran esik szó a kutyák táplálkozásáról, de a jutalomfalattal még nem foglalkoztunk. Pedig megszámlálhatatlan jutalomfalat létezik, melyek közül van, amelyikből nem is lehet napi 1-2 darabot adni a kutyának! A jutalomfalat lényege, hogy kutyánkkal történő közös munka során finom falattal motiváljuk az ebet, amikor nekünk tetsző feladatot végez el. Sokan virslit használnak erre a célra, mások a boltokban kapható jutalomfalattal jutalmaznak.

Sajnos azonban csakúgy, mint a kutyatápoknál, oda kell figyelni arra, hogy mit tartalmaz a jutalomfalatnak nevezett termék. Mivel a kínálat óriási, de a vásárlónak csak két lába van, így mi döntjük el, melyik terméket választjuk. A gyártók pedig ezt nagyon is jól tudják, ezért sajnos sok esetben egy szép csomagolás, vagy egy olcsó ár győzedelmeskedik a minőség felett…

Fontos tehát megnézni, hogy miből van a jutifalat, és ne felejtsük el, hogy a legtutibb jutalomfalatból sem szabad túletetni a kutyust! Számukra ez ugyanolyan nassolni és rágcsálnivaló, mint nekünk a csokoládé, vagy a sütemény. A túl sok jutalomfalat elhízáshoz, szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet!

Ugyanakkor a jutalomfalatok egyike sem helyettesíti a teljes értékű kutyaeledeleket, ezért ezeket a falatkákat csak az eb napi egyszeri (vagy kétszeri) etetése mellett adjuk nekik.

Azonban sose felejtsük el jutalmazni kedvencünket, hiszen az erősíti a gazdi-kutya kapcsolatát!

Oszd meg!

Kapcsolódó receptek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .