Csirkepaprikás recept

Csirkepaprikas

A csirkepaprikás hozzávalói:

  • 5-6 csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 db tv paprika
  • 2 ek pirospaprika
  • 2-3 ek étolaj
  • feketebors

A csirkepaprikás elkészítése:

  1. A hagymát és a tv paprikát kockákra vágjuk, egy mély serpenyőbe forró olajat öntünk.
  2. Borítsuk bele a kockára vágott hagymát és a tv paprikát, majd az olajon sózzuk, borsozzuk meg őket.
  3. Süssük üvegesre a két zöldséget, azután vegyük le a serpenyőt a tűzről.
  4. A serpenyő tartalmához adjuk hozzá a pirospaprikát, és egy kevés vizet.
  5. Keverjük össze a hozzáadott összetevőket, majd tegyük vissza a tűzre az edényünket.
  6. Helyezzük bele az edénybe a csirkecombokat, és engedjük fel vízzel a fazekat úgy, hogy a víz majdnem ellepje a combokat.
  7. Kb. 45-50 percig hagyjuk főni a csirkepaprikást.
  8. Amikor puha a hús,  kóstoljunk bele az ételbe, és ízlés szerint ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk a kész ételt.
  9. A csirkepaprikást tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk, és locsoljuk le tejföllel.
  10. Jó étvágyat kívánunk!
Csirkepaprikás a kutyának
Csirkepaprikás a kutyának

Csirkepaprikás a kutyáknak:

Csirkehúst természetesen kaphat a kutya, amennyiben már evett ilyet, de vigyázat! Sajnos egyre több kutyánál regisztrálnak az állatorvosok baromfiallergiát, ezért figyeljünk az esetleges tünetekre!

A csirkepaprikás a csirkecsont miatt nem kutyának való étel, ám ha a csontot kivesszük az ételből, akkor a kutya is kaphat belőle, akár tésztával, akár tejfölösen is. Másik alternatíva, ha a kutyus száraz tápjához keverjük a csirkepaprikásból a húst.

Csirkecsontot azonban ne adjunk az ebnek, mert az szilánkosra törik rágáskor, és elakadhat a kutya torkában, vagy kilyukaszthatja a gyomrát! Ezek a nem kívánt csontszilánkok egyes esetekben sajnos csak műtéti úton távolíthatóak el. Egyébként sem ajánlott, hogy a kutya étrendjét csak a csont tegye ki! Főleg a kistestű kutyák esetében kerüljük a csontokkal való etetést!

Tudod-e?!

A csirkepaprikás egy közel kétszáz éves múltra visszatekintő magyar nemzeti étel.  Először az 1830-ban íródott Czifray István: Magyar nemzeti szakácskönyv c. könyvben olvashatunk a paprikás csirkéről. Az igazi csirkepaprikás és a csirkepörkölt között az a különbség, hogy a csirkepaprikás tejföllel készül.

Oszd meg!

Kapcsolódó receptek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .